Inschrijven

 

 Ouderlogin

 

 Contact

 

KDV De Blauwe Ballon
J.P. Grootstraat 15
1443 LV Purmerend
0299 - 421 203
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Coronaprotocol De Blauwe Balloncoronaposter kinderen430px

Dit protocol bevat nieuwe maatregelen/richtlijnen en adviezen die het RIVM heeft opgesteld vanaf 25 september 2021. Dit protocol is een aanvulling op het al bestaande coronaprotocol en hygiëneprotocol welke op De Blauwe Ballon gehandhaafd wordt.

Groepen en overdracht

Elke groep wordt zelfstandig opgestart. Er wordt niet samen gevoegd met leidsters en kinderen van verschillende groepen.
Op de Kaboutergroep worden de kinderen door de ouders bij de eigen entree gebracht. Deze deur zal vanaf 07.00 uur open zijn.
Bij de Tijgergroep en Twinkelstergroep komen de ouders met de kinderen bij de tuindeur voor het brengen en halen van de kinderen.

1,5 meter

De 1,5 meter maatregel is losgelaten. Er hoeft geen 1,5 meter afstand worden gehouden ten opzichte van de ouders.

De kinderen die groot genoeg zijn, evenals de leidsters, wassen direct hun handen bij binnenkomst. De overdracht is fysiek. De ouders mogen het pand betreden en kunnen de jassen en schoenen van de kinderen in de entree/hal aan-en uittrekken.

Op alle groepen is voldoende zeep, (papieren) handdoeken en desinfecterende gel aanwezig. Hiermee wordt met grote regelmaat de handen schoongemaakt, ten minste 20 seconden.

Er mogen handen geschut worden maar dit graag in overleg met uw leidster.
Niezen en hoesten gaat in de elleboog en probeer niet aan het gezicht te zitten. Dit geldt voor de ouders, leidsters en kinderen.

Gezondheid kinderen

Kinderen van 0-4 jaar mogen met neusverkoudheid naar de opvang komen, behalve:

  • als zij koorts (vanaf 38 graden) of andere klachten passend bij Covid-19 hebben;
  • als zij in contact zijn met een patient met bevesigde Covid-19 besmetting; 
  • als er iemand in het huishouden van het kind koorts (vanaf 38 graden) heeft en/of benauwd is.

Kinderen mogen naar de opvang wanneer zij 24 uur geen klachten hebben of een negatieve testuitslag hebben.
Wanneer iemand in het huishouden van het kind koorts boven de 38 graden en/of benauwdheid klachten heeft, blijft het kind ook thuis. Als iemand in het huishouden van de kinderen positief getest is op COVID-19, moeten kinderen wachten tot die persoon 24 uur klachtenvrij is en dan 10 extra dagen thuisblijven. Kinderen met klachten worden zo mogelijk getest door de GGD met toestemming van ouder(s)/verzorger(s).

Wanneer een kind chronische verkoudheidsklachten, hooikoorst of astma heeft en dit een herkenbaar beeld is, kan het kind in overleg met de ouder en houder naar de opvang. Het RIVM heeft een beslisboom opgesteld welke bekend is bij de medwerkers.

Wanneer er bij een kind tijdens de opvang bovengenoemde klachten worden geconstateerd (koorts, benauwdheid, ernstig hoesten), worden de ouders gebeld om het kind op te halen. Ook bij twijfel bellen we de ouders om het kind op te halen. Kinderen mogen pas weer naar de opvang als zij 24 uur geen klachten meer hebben.

Slaapruimte

Kinderen mogen weer tegelijk gaan slapen, hier zijn geen bijzondere maatregelen meer voor.
Wel behouden de kinderen hun eigen slaapzak, beddenhoes en lakens die wij aanbieden. Zo blijft de hygiëne in de slaapruimte gewaarborgd.

Sanitaire ruimtes

De toiletten/potjes/wasbakken en alle bijbehorende attributen die zich daar bevinden, zoals krukjes en dergelijke, worden regelmatig schoongemaakt door de leidsters zelf. Dit is aangepast in het schoonmaakrooster zodat deze maatregelen meetbaar zijn.

Ventilatie

De speelruimte, de slaapruimte en de sanitaire ruimtes worden continu van frisse lucht voorzien. Naast het bestaande hygiënebeleid is er een afzuigsysteem in alle ruimtes.

Communicatie naar ouders

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn over Covid-19 protocol, worden ouders via de nieuwsbrief, schriftjes of mondeling op de hoogte gehouden.

Emotionele veiligheid

De Blauwe Ballon heeft de emotionele veiligheid van uw kind hoog in het vaandel. De emotionele veiligheid van het kind mag nooit verloren gaan of worden verminderd door welke maatregel ook. De aandacht van de leidsters zullen altijd volledig gefocust zijn op kinderen hun gewenning en hechting.

Wanneer er (vanuit het RIVM) veranderingen plaatsvinden in de maatregelen/richtlijnen, brengen wij u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Namens het team van De Blauwe Ballon,
vriendelijke groet,

Anne en Jeannette