Veiligheid en kwaliteit

Veiligheid en kwaliteit van onze opvang is heel belangrijk. Goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers horen erbij, maar ook de kwaliteit van onze groepen. De Blauwe Ballon heeft een vast team met pedagogisch medewerkers, er is nauwelijks verloop. Kwaliteit zie je ook terug in de inrichting van de binnen- en buitenruimtes en gekozen speelmaterialen. Alle materialen boxen en bedjes voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor kinderdagverblijven en al onze groepen voldoen aan de voorschriften m.b.t. de brandveiligheid.

Integriteit en kwaliteit van onze medewerkers

Elke medewerker is gescreend en in het bezit van een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Al onze medewerkers beschikken over een kindgericht EHBO diploma.

VIER-ogen principe: veiligheid op de locatie

Op alle locaties van De Blauwe Ballon wordt gewerkt volgens het vierogen principe. Dit betekent dat wanneer een leidster aan het werk is, er altijd een collega haar kan zien via de camera terwijl een collega of er kan altijd onverwacht iemand binnen lopen (kantoor of een ouder); er kan altijd een tweede volwassenen meekijken of meeluisteren.

De Blauwe Ballon heeft een vast team met pedagogisch medewerkers, er is nauwelijks verloop. Dagelijks werken er minimaal twee pedagogisch medewerkers. Ons kinderdagverblijf is zo transparant mogelijk met veel ramen. De verschoonruimtes zijn op de groep. Op de slaapkamers staat de babyfoon altijd aan. Zo zien en horen de medewerkers elkaar tijdens het werk.

Ons beleid omtrent veiligheid is nooit klaar. We blijven nadenken over verbeteringen en vernieuwingen. Door op onderstaande button te klikken, kunt u ons volledige veiligheidsbeleid inzien / downloaden.

 Veiligheidsbeleid 

   

   J.P. Grootstraat 15

   1443 LV Purmerend

   0299 - 421 203

   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.